__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":""}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Aanmelden

Veranderen met Impact.

De online training met topspreker Paul Smit waarin je op een humoristische en simpele wijze antwoord krijgt op al jouw vragen omtrent verandering.

Veranderen-met-impact-FullCharge

Waar gaat de training over?

 • Wat maakt dat gedrag wél verandert?
 • Hoe kun je het brein voor je laten werken in plaats van tegen je?
 • Wat is de beste verandertool?
 • Op welke wijze wordt je gedrag beïnvloed?
 • Hoe kun je middels de 12 principes van beïnvloeding communiceren met minder ruis en meer effect?
 • Hoe kun je leven met meer energie, meer zelfvertrouwen en meer innerlijke rust?

Ellen Ten Holter

“Paul verwoordt in zijn training de feiten over non-dualiteit en verandering op een manier waarop je zou wensen dat iedereen dit hoort en weet."

testimonial-ellen-ten-holder

Joost Blaas

“Ook online weet hij je optimaal te boeien met zijn kennis en humor.” Een absolute aanrader!”

testimonial-joost-blaas

Benieuwd naar Veranderen met Impact?

Bekijk gratis de les over het subjectieve brein met Paul Smit!

Maak kennis met de experts

Paul Smit

Paul Smit is filosoof, cabaretier, auteur en een van de meest gevraagde sprekers van Nederland. Hij studeerde af op ‘de evolutie van het menselijk bewustzijn’ en schreef 11 boeken over filosofie, psychologie en neurowetenschap.

expert-fullcharge-paul-smit
expert-fullcharge-ayca-szapora

Ayca Szapora

Ayca Szapora studeerde af aan de universiteit als neurowetenschapper, cognitief psycholoog en bedrijfskundige. Daarnaast heeft zij een Black Belt in Lean en Six Sigma en is zij trainer en zelfrealisatie coach.

Jordy van Toor

Jordy van Toor is co-founder van FullCharge en spreker op het gebied van verandering en mindset. Hij deelt zijn kennis, learnings en ervaringen als (oud) leefstijlcoach en ondernemer om zoveel mogelijk mensen te helpen in het waarmaken van hun dromen en ambities.

expert-fullcharge-jordy-van-toor
expert-fullcharge-estrella-van-toor

Estrella van Toor

Estrella van Toor is co-founder van FullCharge, spreker en gedrags- en mindset coach. Ze helpt je met het creëren van de juiste mindset voor verandering en weet met haar energie en passie mensen op een bijzondere manier te stimuleren in hun persoonlijke groei.

Het curriculum

De training bestaat uit drie modules waarin je steeds meer te weten komt over hoe jij succesvol kunt veranderen. Na afloop heb je antwoord op al jouw vragen en zal je nooit meer twijfelen over de juiste aanpak voor het waarmaken van jouw dromen en ambities.

Module 1 - Verandering

Les 1 - Het onbewuste brein

Het lijkt alsof we bewuste wezens zijn die rationele beslissingen kunnen maken en controle hebben op wat ze doen. Maar is dat wel zo? Maak kennis met het verschil tussen je onbewuste en bewuste brein en ontdek op welke van de twee je de focus moet leggen voor blijvende verandering.

Les 2 - Het subjectieve brein

Is wat we denken wel de realiteit? Ons brein is geëvolueerd om te overleven, niet om de waarheid te achterhalen. Dit maakt dat er al 67 cognitive biases zijn. Of simpel gezegd: 67 manieren waarop het brein de werkelijkheid op een selectieve en subjectieve wijze interpreteert. In deze les lichten we een aantal cognitive biases toe en wordt het duidelijk dat niets is wat het lijkt.

Les 3 - Het oerbrein

Een groot deel van de programmering van ons huidige brein, is afkomstig van de tijd dat we leefden op de Savanne. Ons brein is daardoor gewend te leven in een groep en in de natuur. Dat mensen stress hebben, kampen met overgewicht of zich ongelukkig voelen, is niet hun schuld. Het komt voort uit de mismatch tussen het oerbrein en de huidige samenleving. Hoe dit precies zit, leer je in deze les.

Les 4 - Het gelaagde brein

Om je gedrag beter te begrijpen, is het handig om de functies van de verschillende lagen in je brein te kennen: het reptielenbrein, het zoogdierenbrein en de neocortex. Het reptielenbrein is gericht op routine. Het zoogdierenbrein op het vermijden van pijn en moeite en het verkrijgen van plezier. En met de neocortex kunnen we rationeel nadenken, plannen maken en complexiteit overzien. De intentie om te veranderen ontstaat in de neocortex. Echter, wil je reptielenbrein routine en het zoogdierenbrein pijn en moeite vermijden. Hoe zorg je met de functies van deze drie lagen in je brein dat verandering lukt?

Les 5 - De verandertool

Je leert hoe je het beste patronen aan kunt passen in jouw dagelijkse routine en wat je hierbij kan helpen. Door middel van praktische voorbeelden, weet jij na deze les precies wat jij kan doen om verandering succesvol te maken.

Module 2 - Beïnvloeding

Les 6 - De 12 principes van beïnvloeding deel 1

Wat maakt dat mensen worden beïnvloed en gedrag verandert? Welke trucjes zetten neuromarketeers in om het gedrag van mensen te sturen? In deze les starten we met de principes van: pijn en plezier, eenvoud en herhaling. Werkt het om te straffen en te belonen? Hoe kun je je plezier systeem triggeren? En welk effect zorgt ervoor dat bepaalde boodschappen blijven hangen?

Les 7 - De 12 principes van beïnvloeding deel 2

In deze les besteden we aandacht aan het principe van beleving, priming en verbinding. Waarom doen plaatjes het zoveel beter dan tekst? Waarom voegt de manier waarop jij je kleedt direct iets toe aan hoe mensen jou zien of beoordelen? En waarom volgen we mensen die we sympathiek vinden eerder?

Les 8 - De 12 principes van beïnvloeding deel 3

Het principe van geven en nemen, commitment en relativiteit komen in deze les aan bod. Als iemand je iets geeft, is dat een trigger voor het brein om iets terug te doen. Hoe komt dit? En hoe kan het dat je een broek van €120 ineens goedkoop vindt omdat die eerst €210 was?

Les 9 - De 12 principes van beïnvloeding deel 4

In deze laatste les, komen de laatste 3 principes aanbod. Het principe van schaarste, sociale druk en autoriteit. Waarom raken we in paniek als er nog maar twee kamers beschikbaar zijn tijdens het boeken van een vakantie? Waarom doen we wat anderen ook doen? En waarom schatten we de koffie die George Clooney drinkt in als een lekkere en chique koffie?

Module 3 - De basis voor meer energie, zelfvertrouwen en innerlijke rust

Les 10 - Energie

Met de theorie uit module 1 en 2, is het tijd om te kijken naar de veranderingen die nodig zijn voor het daadwerkelijk creëren van een leven vol energie, plezier en geluk. Dit doen we aan de hand van 4 thema’s: energie, mindfulness, zelfvertrouwen en je mindset. In deze les ontdek je waarom je regelmatig vermoeid bent en hoe je dit kunt veranderen. We vergelijken je eigen fysieke en mentale batterij met die van je telefoon. Wat doe je anders?

Les 11 - Mindful

Hoe blijf je mindful in een wereld met zoveel informatie en prikkels? En hoe voorkom je overbelasting, stress en gepieker? Dat leer je in deze les. Daarnaast kijken we naar de overtuiging die ervoor zorgt dat we ons zo druk maken over hoe we ons gedragen en wie we zijn. Ons brein creëert de hele dag door een aantal illusies. Wanneer je deze doorziet, lost een wereld van pijn op en kun je meer ontspannen en relaxed door het leven gaan.

Les 12 - Zelfvertrouwen en geluk

In deze les laten we zien dat het verlangen om je altijd maar gelukkig te voelen, je juist ongelukkig maakt. Je leert wat het brein het meeste triggert om wel gelukkig te zijn en we haken in op de valse overtuigingen die we hebben rondom geluk. Daarnaast gaan we in op zelfvertrouwen. Want belemmerende overtuigingen over jezelf, houden je tegen in persoonlijke groei. Hoe kun je dit veranderen?

Les 13 - Mindset

We sluiten de training af met een hele belangrijke verandering die nodig is voor een leven vol energie, zelfvertrouwen en innerlijke rust. De verandering van een fixed mindset naar een growth mindset. Wat het verschil precies is, hoe je dit kunt veranderen en waarom een growth mindset noodzakelijk is voor persoonlijke groei, leer je allemaal in deze les. Tot slot gaan we in op positief denken. Kan dat eigenlijk wel?

Bonuslessen met Ayca Szapora

Les 14 - Ademhalingsessie

Deze video bevat een aandachtsoefening begeleid door neurowetenschapper Ayca Szapora. In deze oefening leer je hoe je je concentratie kunt verhogen en verlengen door te focussen op je ademhaling. Je krijgt aanwijzingen over hoe je met afleidingen om kunt gaan. Na deze oefening, zal je je meer gefocust en rustiger/kalmer voelen.

Les 15 - Mindfulness

Deze bonusvideo bevat een mindfulness oefening begeleidt door cognitief neurowetenschapper Ayca Szapora. Ayca adviseert de Universiteit Leiden en Dresden met betrekking tot hersenonderzoek naar de effecten van meditatie op het brein. Deze oefening verandert jouw bewustzijn onmiddellijk, en verscherpt jouw blik naar je wereld, van binnen en buiten.

Bart van der Linden

“Gave training! Luchtig gebracht en met alle inzichtspuntjes om dichterbij te komen waar het nu allemaal om gaat. Openend en inspirerend!”

testimonial-bart-van-der-linden

Astrid Onderwater

“Deze training is: heel veel zinnige kennis opdoen én lachen gieren brullen achter je scherm. Lichtzinnig, diepzinnig, alleszins zinnig. Verhelderend en direct toepasbaar.”

testimonial-astrid-onderwater

Veranderen met Impact.

Ben jij klaar met het maken van plannen en doelen die keer op keer mislukken? In deze online training leer je op een humoristische en simpele wijze:

Veranderen-met-impact-FullCharge
 • Hoe verandering wél werkt
 • Hoe je je brein voor je kunt laten werken in plaats van tegen je
 • Wat de beste verandertool is
 • Op welke wijze je gedrag wordt beïnvloed
 • Hoe je middels de 12 principes van beïnvloeding kunt communiceren met minder ruis en meer effect
 • Hoe je kunt leven met meer energie, meer zelfvertrouwen en meer innerlijke rust

Veranderen met Impact training

€167,-


 • Vanaf dag één toegang tot alle 15 lessen
 • Meer dan drie uur aan video content
 • 60 dagen toegang
>