schrijf-op-waar-je-dankbaar-voor-bent-challenge
expert-fullcharge-wouter-de-jong

14 DAAGSE CHALLENGE

Schrijf Op Waar Je Dankbaar Voor Bent

MET WOUTER DE JONG


In deze challenge werk je stap voor stap naar een dagelijkse routine voor dankbaarheid. Je gaat je blik op het leven optimaliseren, meer genieten van de kleine en fijne dingen en daar meer van aan te trekken. Tijdens de 14 dagen zal je stap voor stap merken dat je hele manier van denken en doen verandert door slechts één simpele en leuke routine.

Door de dagelijkse drukte waar we regelmatig in meegezogen worden, vergeten we nog wel eens stil te staan bij de mooie dingen in het leven.

Genieten van een avondje niksen op de bank schiet er tegenwoordig vaak bij in. Of de avond wordt onbewust opgeslorpt door beeldschermen. Of je zit fysiek wel op de bank, maar je gedachten vliegen van hot naar her, waardoor je er alleen maar onrustig van wordt.

Dankbaarheid kan je helpen om wel weer te genieten van dit soort momenten. Om wel rust te vinden in de dingen die nu voor onrust en stress zorgen. De challenge helpt je stap voor stap om dankbaarheid op een simpele en leuke manier een vast onderdeel van je dagen te maken waardoor je binnen no-time meer rust en geluk zult ervaren.

Deze challenge is voor jou als...

 • je moeite hebt om te genieten van het leven
 • je onrust in je hoofd ervaart
 • je veel stress ervaart
 • je je vooral focust op wat je nog niet hebt in plaats van wel
 • je veel met de toekomst en het verleden bezig bent
 • je regelmatig negatieve emoties ervaart
 • je je onzeker voelt doordat je veel kijkt naar de successen van anderen

Hoe meer dankbaar je bent voor wat je hebt, hoe meer je gaat hebben om dankbaar voor te zijn

Gedurende Schrijf drie dingen op waar je dankbaar voor bent helpt Wouter de Jong je om dankbaarheid een vast onderdeel van je dagen te maken.

Wouter de Jong is trainer en spreker op het gebied van mentale fitheid en helpt je met het creëren van simpele denkwijzen en technieken waarmee je stap voor stap het gat dicht tussen waar je bent en wie je wilt zijn.

Gedurende 14 dagen ga je samen met Wouter aan de slag om jouw blik op het leven te optimaliseren. Door middel van een dagelijkse invulopdracht, extra oefeningen en praktische kennis en tips ga jij zelf de kracht van dankbaarheid ervaren en inzien hoe je mindset jouw ervaring van het leven beïnvloedt.

Ontmoet de expert van deze challenge

Wouter de Jong heeft na een loopbaan als jurist en acteur (o.a. Goede Tijden Slechte Tijden en Villa Achterwerk) in 2010 een switch gemaakt naar trainer en spreker met als doel mensen, teams en organisaties in hun kracht te zetten door het optimaliseren van hun denkwijze.

expert-fullcharge-wouter-de-jong

Na deze challenge:

 • ga je dankbaar door het leven. Je staat dagelijks stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent, waardoor je steeds meer gaat hebben om dankbaar voor te zijn.
 • voel je je vanuit je innerlijke kern gelukkig. Door uit te spreken en op te schrijven waar je dankbaar voor bent, voel je je vanuit je innerlijke kern gelukkig en laat je je dit geluk niet zomaar van je afnemen.
 • geniet je meer van de kleine fijne dingen in het leven. Je staat open voor nieuwe ervaringen, bent meer met je aandacht in het moment en maakt je minder zorgen om de toekomst of het verleden.
 • heb je een positieve kijk op het leven. Je hele blik op het leven is veranderd. Je ziet veel meer in wat er echt toe doet en kijkt optimistisch tegen uitdagingen aan.
 • ervaar je meer energie. Doordat je je focust op de fijne dingen in het leven, heb je meer rust in je hoofd wat zorgt voor meer energie. Je voelt je opgeladen en ontspannen.
 • ervaar je meer positieve emoties. Dankbaarheid is de gezondste van alle menselijke emoties. Hoe meer je dankbaar bent voor wat je hebt, hoe meer je gaat hebben om dankbaar voor te zijn.
 • focus je je meer op jezelf dan op anderen. Doordat je je focust op dat waar jij gelukkig van wordt, ben je minder bezig met dat wat anderen doen, zeggen of vinden.
 • ervaar je minder stress. De innerlijke rust die dankbaarheid met zich meebrengt, zorgt ervoor dat je beter bestand bent tegen stressvolle situaties. 
batterij-quotes

"De dankbaarheid challenge heeft me geholpen om positiever te reageren en stil te staan bij de dingen waar ik blij van word. Hierdoor voel ik me zoveel gelukkiger!"

Ge-anneke Hof

batterij-quotes

"Voordat ik met de challenge begon, vond ik het heel lastig om naar de kleine dingen te kijken. Ik beek het groots en vond dat ik voor de kleine dingen niet dankbaar mocht zijn. Nu de challenge is afgelopen, gaat dat zoveel makkelijker en ben ik er gedurende de dag continu mee bezig. Wat een verrijking!"

Michelle-van-der-Gun

Michelle van der Gun

batterij-quotes

"Deze challenge heeft mij geleerd dat wanneer je je focust op de positieve dingen je ook positieve dingen ervoor terugkrijgt. Het is een wisselwerking en dat geeft dagelijks een heel fijn gevoel!"

Manon

Manon

>