recharge-minimaal-15-minuten-challenge
expert-fullcharge-jordy-van-toor

14 DAAGSE CHALLENGE

Recharge Minimaal 15 Minuten

MET JORDY VAN TOOR


Vind jij het lastig om te ontspannen? En heb je het idee dat je steeds minder tijd voor jezelf overhoudt? Dan is deze challenge voor jou! Tijdens de challenge werk je naar een vaste recharge routine voor een fijne balans tussen in- en ontspanning. Dit houdt in dat je op dagelijkse basis minimaal 15 minuten tijd vrijmaakt om helemaal niks te doen. Dat klinkt nu misschien lastig, maar met de inzichten en tips die je gedurende de challenge krijgt, gaat dat je zeker lukken!

Hoe vaak heb je al tegen jezelf gaat dat je morgen echt een moment voor jezelf in gaat plannen om even helemaal niks te doen? Waarschijnlijk vaak genoeg. Maar hoe vaak heb je het ook daadwerkelijk gedaan?

We hebben het gevoel dat we constant ‘aan’ moeten zijn en voelen ons schuldig als we dit even niet doen. Herkenbaar? Dan merk je vast ook dat je je regelmatig opgejaagd voelt en dat rust in je hoofd eerder een uitzondering dan regel is.

Dit kan niet langer. Jij bent gemaakt om een fijne balans te hebben in alles wat je doet. Om goed voor jezelf te zorgen, tijd vrij te maken om op te laden en te genieten van elke dag. Niet om jezelf op te branden voor de verwachten die je jezelf (onbewust) oplegt of laat opleggen door anderen.

Om hier verandering in te brengen en echt tot rust te komen, werk je met deze challenge naar een recharge routine. Een routine waarbij je dagelijks 15 minuten geen nieuwe informatie tot je neemt. Hoe lekker klinkt dit. Gewoon even helemaal niks. Jij, de stilte en een extreem gevoel van ontspanning.

Deze challenge is voor jou als...

 • je het lastig vindt om niks te doen
 • je veel onrust in je hoofd ervaart
 • je je schuldig voelt als je even niks doet
 • je moeite hebt met het vinden van een fijne balans in de dingen die je doet
 • je je mentaal op voelt
 • je jezelf soms forceert om door te gaan met iets waar je mee bezig bent ook al weet je dat het beter is om te stoppen
 • je hoge eisen stelt aan jezelf

Gewoon even niks doen...

Tijdens recharge 15 minimaal minuten neemt Jordy je mee op avontuur naar een recharge routine die werkt voor jou. 

Dit kan in het begin confronterend zijn, omdat het de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Onrust in je hoofd, de verleiding om toch je telefoon erbij te pakken, het gevoel dat je iets nutteloos doet… Maar uitdaging = groei. Na een aantal dagen, zal je al ervaren hoe lekker het eigenlijk is om echt rust te ervaren. Je energie zal toenemen, je zal je gelukkiger voelen en op de momenten dat je wel de dingen doet die je moet en wilt doen, zal je helderder na kunnen denken, waardoor alles makkelijker gaat.

Gedurende de challenge kom je verschillende opdrachten, tools en inzichten tegen die jou gaan helpen om weer te genieten van niets doen. Als gedreven ondernemer weet Jordy als geen ander hoe het voelt om altijd ‘aan’ te staan. Hij helpt je daarom maar al te graag bij het vinden van de ‘uit’ knop en laat je ervaren dat niets doen soms het productiefste is wat je kunt doen.

Ontmoet de expert van deze challenge

Jordy van Toor is co-founder van FullCharge en spreker op het gebied van verandering en mindset. Hij deelt zijn kennis, learnings en ervaringen als (oud) leefstijlcoach en ondernemer om zoveel mogelijk mensen te helpen in het waarmaken van hun dromen en ambities.

expert-fullcharge-jordy-van-toor

Na deze challenge:

 • is rechargen een vast onderdeel van je dagen. Je plant bewust momenten in en kijkt op dat moment zelf waar je behoefte aan hebt. De ene keer is het een warme douche, de andere keer vogels spotten vanaf een bankje in het park.
 • geniet je van de momenten waarop je even niks moet en doet. Je ziet niksen echt als een moment voor jezelf waar je volle bak van geniet. Geen prikkels, geen verplichten, gewoon even niets.
 • heb je een fijne balans in de dingen die je doet. Doordat je de voordelen van rechargen hebt ondervonden, breid je de routine steeds meer uit. Hierdoor ontstaat er een fijne balans tussen in- en ontspanning.
 • heb je meer tijd voor jezelf. De momenten waarop je niks doet, voelen echt als jouw momenten. Hierdoor leer je jezelf beter kennen en groei je als persoon.
 • ervaar je meer geluk. Je zit mentaal lekker in je vel en bent gelukkig met de dingen die je doet.
 • heb je meer focus. Doordat je af en toe de ‘uit’ knop indrukt, ervaar je op de momenten dat je wel ‘aan’ staat veel meer focus. Je krijgt taken sneller gedaan, waardoor er nog meer tijd voor jezelf ontstaat.
 • ervaar je innerlijke rust. De recharge momenten geven je rust, overzicht en helderheid. Je laat gedachten komen en gaan, maar voelt je niet verplicht om er iets mee te doen.
 • heb je meer energie. Je gaat met een dagelijkse volle batterij door het leven, weet wat je oplaadt en niet en maakt hier ook bewuster keuzes in.
 • zorg je goed voor jezelf. Jezelf verplichten om door te gaan als je voelt dat je toe bent aan rust? Dat is verleden tijd. Je luistert naar je behoefte en behandelt jezelf zoals je anderen ook behandelt.
batterij-quotes

"Je krijgt tijdens de challenge veel handvatten om te gebruiken om meer aan jezelf te denken en rust te nemen. Ik geniet nu vaak even vaak een lekkere kop koffie of thee, een ontspannen muziekje of een ontspanmoment met het gezin en voel me hierdoor meer ontspannen en energieker!"

Evelien

Evelien

batterij-quotes

"De belangrijkste les die ik heb geleerd is om goed te luisteren naar mijn lichaam om te signaleren wanneer mijn batterij opgeladen moet worden. Voor mij helpt het om het qua sporten wat rustiger aan te doen, vroeg naar bed te gaan of een avondje door te brengen op de bank met bijvoorbeeld een goed boek. Hier kan ik nu echt van genieten."

Delphine

Delphine van Den Bossche

batterij-quotes

"Ik neem nu dagelijks tijd voor een ‘oplaadmoment’, werk met meer focus en heb zoveel meer bewustwording over de keuzes die ik gedurende de dag maak."

Marjolein Kruger

>