open-minded-door-het-leven-challenge
expert-fullcharge-paul-smit

14 DAAGSE CHALLENGE

Open Minded Door Het Leven

MET Paul Smit


Deze challenge staat in het teken van het upgraden van je overtuigingen. Ik ga je helpen om je huidige ‘waarheden’ onder de loep te nemen en te achterhalen waar ze vandaan komen. Zodra dat is gelukt, gaan we aan de slag met het creëren van nieuwe denkpatronen en een ‘open mind’ waarmee dagelijkse groei onvermijdelijk wordt.

Gedurende je leven, leer je elke dag een beetje meer. Als je moeder vroeger vaak tegen je zei dat je na het leegeten van je bord een toetje mocht, zal je mogelijk ook nu nog regelmatig een toetje na het eten nemen. En als je hebt geleerd dat het fout is om te stelen, zal je dat waarschijnlijk niet doen.

Op die manier is je brein door allerlei woorden, situaties, mensen en ervaringen geconditioneerd. Je hebt geleerd wat juist is en wat niet en maakt aan de hand daarvan nu dagelijks je keuzes.

Het interessante hiervan is dat iedereen anders geconditioneerd is, waardoor we allemaal een andere blik hebben op de dagelijkse dingen die we doen. Wanneer jij je inzicht krijgt in je eigen overtuigingen en meer openstaat voor de denkwijze van anderen, zal je binnen de kortste keren ontdekken dat je minder snel in discussie gaat en meer openstaat voor nieuwe ontdekkingen en mogelijkheden die jou verder helpen naar een leven vol groei- en genietmomenten. En dat is precies wat jij tijdens deze challenge gaat ervaren!

Deze challenge is voor jou als...

 • je merkt dat je snel in de verdediging schiet
 • je niet snel openstaat voor ideeën, theorieën of levenswijzen van anderen
 • je het gevoel hebt dat je overtuigingen je tegenhouden om te groeien en genieten (‘ik moet hard werken om geld te verdienen’, ‘niks doen is voor watjes’, ‘ik kan dat toch niet’)
 • je moeite hebt om nieuwe dingen te proberen
 • je al meerdere keren geprobeerd hebt om stappen te zetten naar je dromen en doelen, maar keer op keer terugvalt in je oude denkpatronen
 • je het gevoel hebt dat je stilstaat
 • je gek wordt van de waarheden die je jezelf soms aanpraat (‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ze vinden mij toch niet leuk’, ‘ik ben ook nergens goed in’)
 • je je afvraagt waarom het anderen wel lukt om je dromen en doelen te behalen, maar jouzelf niet

Het is tijd om uit je eigen bubbel te stappen

In Open minded door het leven neemt Paul je mee op een leuk en eye-opening avontuur in je eigen denkwijze. Je leert dagelijks je overtuigingen beter kennen, gaat inzien waar ze vandaan komen en zet stappen naar de versie van jezelf die open minded door het leven gaat en zichzelf niet blokkeert in het najagen van zijn of haar dromen en doelen.

In plaats van dat je met een vastgeroeste mindset vol aannames en overtuigingen door het leven gaat die je houden waar je bent, sta je open voor nieuwe mogelijkheden en denkwijzen.

14 dagen lang neemt Paul je door opdrachten, inzichten en voorbeelden mee in de wereld van overtuigingen. Opdrachten, inzichten en voorbeelden waarmee hij al bij duizenden mensen de ogen heeft geopend. En jij bent de volgende!

Laat je verrassen, wordt stap voor stap steeds meer open minded en ervaar zelf wat de impact hiervan is op hoe je je voelt, de dagelijkse keuzes die je maakt en de stappen die je naar je dromen en doelen zet.

Ontmoet de expert van deze challenge

Paul Smit is filosoof, cabaretier, auteur en een van de meest gevraagde sprekers van Nederland. Hij studeerde af op ‘de evolutie van het menselijk bewustzijn’ en schreef 11 boeken over filosofie, psychologie en neurowetenschap.

expert-fullcharge-paul-smit

Na deze challenge:

 • laat jij je niet meer belemmeren door je overtuigingen of ervaringen uit het verleden. Je bent je bewust van je overtuigingen en waar deze vandaan komen en herkent ze direct wanneer ze je proberen te blokkeren.
 • sta je open voor nieuwe ideeën, ervaringen, theorieën, mensen en levenswijzen. Je gaat open-minded door het leven waardoor je elke dag weer meer te weten komt over jezelf, je dromen en doelen  en de stappen die je kunt zetten om het beste in jezelf naar boven te halen en te genieten van elke dag.
 • zoom je regelmatig uit, kijk je van een afstandje naar jezelf en observeer je hoe je tegen bepaalde zaken aankijkt. Je leert sneller van de ‘fouten’ die je maakt en ziet in waarom je de dingen doet die je doet.
 • groei je dagelijks als persoon. Door je open houding, groei je dagelijks in de dingen die je doet. Je hebt een mindset die deze groei ondersteund waardoor je elke dag dichterbij je dromen en doelen komt en er dingen op je onverwachte dingen op je pad komen die je verder brengen.
 • leg je makkelijk contacten. Je hebt een nieuwsgierige houding en bent altijd op zoek naar nieuwe inzichten, denkwijze of ideeën die je verder brengen. Hierdoor leg je makkelijk nieuwe contacten en ga je niet snel in discussie.
 • weet je hoe je je overtuigingen achter je kunt laten. Je hebt de tools om elke dag weer meer inzicht te krijgen in de overtuigingen die je hebt, waardoor je jezelf elke dag beter leert kennen.
 • heb je een nieuwe open blik op het leven. Je kijkt heel anders naar het leven en personen. Je ziet in dat iedereen op een manier geconditioneerd is en vanuit daar handelt. Met die inzichten, wordt het leven en jouw proces naar een leven vol groei- en genietmomenten met de dag interessanter.
batterij-quotes

"Ik voelde al lang dat er iets was dat me blokkeerde in het bereiken van mijn dromen en doelen, maar ik wist lange tijd niet wat het was. Het bleken mijn eigen overtuigingen te zijn. Wat een heldere en waardevolle challenge. Dank!"

Meerte

Meerte Koning

batterij-quotes

"De inzichten die ik heb gekregen in mijn overtuigingen die ik van mijn ouders heb meegekregen, hebben echt mijn leven echt naar een nieuw level gebracht. Ik snap nu eindelijk waarom ik zo snel in discussie ging en mijn eigen waarheden niet wilde loslaten."

Liese

Liese Remmerswaal

batterij-quotes

"Ik zoom nu dagelijks uit en vraag me dan af of wat ik ervaar daadwerkelijk zo is. Hierdoor leer ik veel over mezelf, mijn keuzes en mijn gedachten en kan ik me beter inleven in anderen. Een eye-opening challenge die iedereen zou moeten doen!"

Dave Kraaienbrink

>