merk-op-dat-je-afgeleid-bent-challenge
expert-fullcharge-ayca-szapora

14 DAAGSE CHALLENGE

Merk Op Dat Je Afgeleid Bent

MET AYCA SZAPORA


In de tijd waarin we nu leven, wordt onze mind non-stop gebombardeerd met meldingen, pingetjes, likes, reacties en berichten. Het houdt niet op. Tijdens deze challenge werk je naar de routine om het op te merken als je afgeleid wordt en er vervolgens bewust voor te kiezen om terug te gaan naar hetgeen waar je mee bezig was. Dit zal in no-time resulteren in meer rust, tevredenheid, focus en geluk.

Op school leren we alles wat we gedurende ons leven (mogelijk een keer) gebruiken. We leren om te schrijven, lezen, rekenen, en we krijgen les in engels, geschiedenis, aardrijkskunde en topografie. Maar buiten al deze vakken en skills is er nog iets anders wat we bijzonder veel in ons leven gebruiken. Zelf meer dan alle vakken en skills van hierboven bij elkaar opgeteld: onze mind.

Het is daarom tijd om hetgeen wat je op school niet geleerd hebt, nu wel te leren en het ook direct toe te passen in de praktijk. En dat is precies wat je met deze challenge gaat doen!

Want met alle prikkels en afleidingen van vandaag de dag zal je anders binnen de kortste keren een keer opgebrand zijn. Overladen door prikkels, piekergedachten en angsten over de toekomst of frustraties uit het verleden.

Deze challenge is voor jou als...

 • je snel afgeleid bent
 • je veel piekert
 • je het gevoel hebt dat je altijd ‘aan’ staat
 • je je onrustig voelt
 • je veel stress ervaart
 • je je moeilijk kunt focussen tijdens werk of studie
 • je je vaak mentaal op voelt

Pak de regie terug over je aandacht en leven

Als neurowetenschapper laat Ayca je in Merk op dat je afgeleid bent kennismaken met de meest interessante en effectieve inzichten en opdracht omtrent aandacht.

Ze neemt je mee op een 14 durend avontuur waarin je steeds beter gaat begrijpen wat afleiding daadwerkelijk betekent en helpt je om daar op een manier mee om te gaan waardoor er direct innerlijke rust ontstaat. Want het is niet lastig, als je weet hoe het werkt.

Ayca laat je graag zien hoe jij je minder mee kunt laten nemen in je gedachten, hoe je uit een piekermoment komt én hoe je afleiding in kunt zetten als moment om je aandacht te trainen waar je elke dag meer profijt van gaat hebben.

Laat je verrassen en verbazen door de wondere wereld van je brein en geniet van de rust die deze challenge levenslang met zich meebrengt.

Ontmoet de expert van deze challenge

Ayca Szapora studeerde af aan de universiteit als neurowetenschapper, cognitief psycholoog en bedrijfskundige. Daarnaast heeft zij een Black Belt in Lean en Six Sigma en is zij trainer en zelfrealisatie coach.

expert-fullcharge-ayca-szapora

Na deze challenge:

 • ben jij je bewust van de momenten waarop je afgeleid bent. Je merkt het op wanneer je afgeleid bent en weet wat je op die momenten kunt doen om weer terug te gaan naar dat waar je mee bezig was.
 • zie jij afleiding als een kans om je aandacht te trainen. De manier waarop je naar afleiding kijkt is verandert. Hierdoor zie je het niet meer als falen of iets om boos over te worden, maar juist als een kans om jezelf te verbeteren.
 • heb je meer focus en concentratie. Je bent je bewust wat je in je mind stopt en stemt hier je keuzes op af. Daardoor heb je meer rust en ruimte in je hoofd wat zorgt voor meer focus en concentratie.
 • heb je meer rust in je hoofd. Doordat je niet blijft hangen in een moment van afleiding, piekergedachten of angsten en frustraties over de toekomst en het verleden, ervaar je meer rust in je hoofd.
 • krijg je meer gedaan in minder tijd. Doordat je minder snel afgeleid wordt en dus met meer focus werkt, werk je effectiever en houd je meer tijd over voor jezelf.
 • ben je met je aandacht meer in het moment. Het is een routine geworden om op te merken wanneer je afdwaalt. Hierdoor richt je je aandacht veel meer op het moment en geniet je intenser van alles wat je doet.
 • ervaar je minder stress. Je maakt jezelf niet meer gek door alles wat er in je hoofd omgaat. Je focust je op dat wat je nu doet, waardoor gedachten over de toekomst of het verleden extreem geminderd zijn.
batterij-quotes

"Ik zie nu pas in hoe vaak ik afgeleid was. Elke minuut checkte ik wel mijn mail of telefoon. Nu ik me besef hoeveel impact dit op mijn mind, rust en focus heeft, weet ik zeker dat ik daar nooit meer naar terug zal gaan."

Laura

Laura

batterij-quotes

"Wat een waardevolle challenge! Met name de inzichten omtrent de gedachtenpomp en de manier waarop je je aandacht kunt trainen terwijl je afgeleid wordt, hebben mij echt geholpen om meer rust te vinden."

Dominique

Dominique

batterij-quotes

"Ik vind afgeleid raken nu minder vervelend. Ik laat me minder makkelijk meeslepen door mijn gedachten. Mooi om te zien dat je er bewust bekwaam in kan worden!"

Nick van Nunen

>