leer-elke-dag-iets-nieuws-challenge
expert-fullcharge-paul-smit

14 DAAGSE CHALLENGE

Leer Elke Dag Iets Nieuws

Met Paul Smit


De mindset van de meest succesvolle versie van jezelf, richt zich op groei. Daarom werk je tijdens deze challenge naar de routine om dagelijks iets nieuws te leren. Vaak zeggen we: ‘Zo heb ik het altijd al gedaan.’ Dit is een manier van denken die ervoor zorgt dat je blijft waar je nu bent. Het is tijd om je ogen te openen en te ontdekken hoe je door dagelijks iets nieuws te leren nieuwsgierig, gemotiveerd en succesvol door het leven gaat!

Je ziet het tegenwoordig op het internet overal voorbij komen: een growth mindset. Een mindset die zich richt op groei waardoor je je brein traint, routines doorbreekt en nieuwe inzichten opdoet. Maar hoe creëer je een growth mindset?

De meeste van ons hebben een fixed mindset. Een mindset waarmee je jezelf overtuigt dat je nu eenmaal bent zoals je bent waardoor je motivatie om nieuwe dingen te leren en proberen afneemt. Je bewondert het succes en de leergierigheid van anderen, maar hebt het idee dat dit voor jou niet is weggelegd.

Het goede nieuws is, dat iedereen een growth mindset kan creëren. En de manier om dat te doen, is door zelf te ervaren wat er gebeurt als je je fixed mindset laat voor wat het is en gaat experimenteren met dagelijkse groei door nieuwe inzichten die je opdoet. En dat is precies wat jij met deze challenge gaat doen!

Deze challenge is voor jou als...

 • je een fixed mindset hebt die je blokkeert om te groeien
 • je het gevoel hebt dat je stilstaat
 • je al meerdere keren geprobeerd hebt om stappen te zetten naar je dromen en doelen, maar je mindset je steeds tegenhoudt
 • je het idee hebt dat sommige dingen voor jou niet zijn weggelegd waardoor je er maar gewoon niet aan begint
 • je uitdagingen zoveel mogelijk uit de weg gaat
 • je niet gelooft in je eigen kunnen
 • je bang bent om te falen

Leer nieuwe dingen en groei dagelijks +1%

Als een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van mindset en verandering, weet Paul als geen ander hoe het brein in elkaar steekt. Daarom helpt hij je in Leer elke dag iets nieuws met wetenschappelijk onderbouwde tips & tricks om je manier van denken te veranderen naar een mindset gericht op groei.

Tijdens de challenge laat Paul je inzien waarom het zo belangrijk is om dagelijks nieuwe dingen te leren en hoe een mindset die dit ondersteunt ervoor zorgt dat je jezelf niet langer blokkeert om te groeien naar de versie van jezelf die het beste in zichzelf naar boven haalt.

Verwacht interessante onderbouwde inzichten, leuke opdrachten en eye-opening tips waarmee je je mindset verandert en op dagelijkse basis meer uit jezelf haalt.

Ontmoet de expert van deze challenge

Paul Smit is filosoof, cabaretier, auteur en een van de meest gevraagde sprekers van Nederland. Hij studeerde af op ‘de evolutie van het menselijk bewustzijn’ en schreef 11 boeken over filosofie, psychologie en neurowetenschap.

expert-fullcharge-paul-smit

Na deze challenge:

 • maak je elke dag bewust tijd vrij om iets nieuws te leren. Je ziet het belang van dagelijkse groei in en maakt maar al te graag tijd vrij om iets nieuws te leren wat je verder brengt naar je dromen en doelen.
 • heb je een growth mindset. Je staat open voor feedback, bent altijd op zoek naar nieuwe inzichten die je verder brengen en bent je ervan bewust dat je skills op elk vlak kunt ontwikkelen.
 • zet je dagelijks stappen in jouw persoonlijke groei. Je bent je bewust dat je in charge bent over jouw groei en bent daarom dagelijks bezig met het zetten van stappen.
 • word je succesvol in de dingen die je doet. Je leert nieuwe skills, ontdekt nieuwe inzichten en maakt kennis met nieuwe mensen, hierdoor leer je elke dag meer over jezelf en de dingen die je wilt en moet doen, waardoor je er vanzelf succesvol in wordt.
 • heb je meer zelfvertrouwen. Doordat je elke dag meer te weten komt over de dingen waar je meer over wilt leren, neemt je zelfvertrouwen met de dag toe. Je zit lekker in je vel en hebt het gevoel dat je in charge bent over de dingen die je aan het doen ben.
 • voel je je krachtig. Het gevoel dat je dagelijkse groei met zich meebrengt is onbeschrijflijk. Je voelt een innerlijke drive en kracht waarmee je elke dag weer werkt aan jezelf, je skills en je kennis.
 • heb je een ander perspectief op het leven. Je ziet in dat jij zelf kunt bepalen waar je je aandacht op wilt richten en waar je je in door wilt ontwikkelen. Je kiest daarom bewust waar je wel of geen aandacht aan besteedt en krijgt steeds meer helderheid in waar jij succesvol in wilt zijn.
 • blokkeer je jezelf niet meer in jouw persoonlijke groei. Je fixed mindset is verleden tijd. Je houdt jezelf niet langer tegen in het zetten van stappen en bent niet bang voor een uitdaging waar je van kunt leren.
batterij-quotes

"Deze challenge heeft ervoor gezorgd dat ik er een routine van heb gemaakt om dagelijks een moment te prikken om te relativeren en te zien wat ik die dag heb geleerd. Onbewust leren we veel, maar hier gaan we vaak aan voorbij. Deze challenge helpt je om dit bewust te maken!"

Rene

Rene

batterij-quotes

"Wat geeft het een heerlijk gevoel om elke dag weer bewust nieuwe dingen te leren en stappen te zetten naar de versie van jezelf die je wilt zijn. Ik zie nu echt in dat ik mezelf de afgelopen jaren klein hield omdat ik bang was om mezelf teleur te stellen. Maar uiteindelijk gaat het erom dat je dagelijks groeit, en niet hoeveel je elke dag groeit!"

Marjolein

Marjolein

batterij-quotes

"Deze challenge in combinatie met De FullCharge Community zorgt er elke dag weer voor dat je jezelf een schop onder je kont geeft. Ik ben als persoon echt anders tegen persoonlijke groei aan gaan kijken en kan er sinds deze challenge geen genoeg van krijgen. Yes!"

Bodien van Meerwijk

>