laat-de-controle-los-challenge
expert-fullcharge-paul-smit

14 DAAGSE CHALLENGE

Laat De Controle Los

MET PAUL SMIT


Om mindful en bewust door het leven te gaan, is het essentieel om regelmatig uit te zoomen. Doe je dit niet, dan blijf je hangen in angsten voor de toekomst of frustraties uit het verleden en zal het huidige moment aan je voorbij gaan. Tijdens deze challenge ga je daarom aan de slag met het creëren van een routine die ervoor zorgt dat je deze angsten en frustraties ‘los kunt laten’. Je werkt stap voor stap naar vaste momenten waarin je rust neemt, uitzoomt op je leven en alles vanuit een breder perspectief bekijkt.

Kan jij uren piekeren? Dagenlang blijven hangen in iets wat is gebeurd? En jezelf blijven afvragen wat er had gebeurd als je het anders had aangepakt?

In de ogen van veel mensen lijkt ‘de controle loslaten’ in bovenstaande situaties de oplossing. Alleen als het echt zo makkelijk was geweest, had niemand meer gepiekerd over het verleden of doemscenario’s bedacht voor de toekomst, toch?

De controle loslaten, zit hem in iets anders. En dat heeft grotendeels te maken met het besef dat je nooit de controle hebt gehad. Dit klinkt nu misschien gek, maar tijdens deze challenge zal je dit stap voor stap in gaan zien door de dagelijks nieuwe inzichten, tips en opdrachten die aan bod komen.

Deze challenge is voor jou als...

 • je al tientallen keren geprobeerd hebt om frustraties uit het verleden om angsten voor de toekomst los te laten, maar het niet wil lukken
 • je regelmatig piekert
 • je veel met de toekomst of het verleden bezig bent
 • je het lastig vindt om te genieten van het moment
 • je hoofd voor je gevoel altijd ‘aan’ staat
 • je het moeilijk vindt om te ontspannen
 • je aan het einde van de dag vaak mentaal op bent

Controleer wat je kunt controleren

Paul weet als één van de meest gevraagde sprekers over het brein in Nederland als geen ander hoe jij de controle over de dingen waar je geen invloed op hebt los kunt laten.

Daarom neemt hij je in Laat de controle los mee op avontuur naar een nieuwe manier van loslaten. Je krijgt verrassende inzichten waarmee je stap voor stap anders naar het leven gaat kijken. Dit klinkt nu misschien zweverig, maar dat is deze challenge allesbehalve.

Met Paul zijn nuchtere blik zal je tijdens deze challenge snel genoeg ervaren dat rust in je hoofd dichterbij is dan je denkt. Laat je verbazen door de theorie achter ‘loslaten’ en geniet van de mindset shift en vrijheid die dit met zich mee zal brengen.

Ontmoet de expert van deze challenge

Paul Smit is filosoof, cabaretier, auteur en een van de meest gevraagde sprekers van Nederland. Hij studeerde af op ‘de evolutie van het menselijk bewustzijn’ en schreef 11 boeken over filosofie, psychologie en neurowetenschap.

expert-fullcharge-paul-smit

Na deze challenge:

 • laat je de controle echt los. Je stapt dagelijks uit je gedachten en bekijkt alles vanuit een breder perspectief. Hierdoor wordt alles makkelijker te relativeren en valt de stress die je nu soms ervaart weg.
 • ben je minder bezig met de toekomst en/of het verleden. Doordat je je bewust bent van wat je verder brengt en wat niet, lukt het je makkelijker om uit je gedachten bubbel te stappen en te genieten van het moment.
 • ervaar je innerlijke rust. Je laat je niet meer gek maken door je gedachten en heb de inzichten die je tijdens een piekermoment terugbrengen naar de realiteit.
 • heb je een andere blik op het leven. Je bekijkt alles wat luchtiger, waardoor je optimistischer bent en je je niet meer druk maakt om de kleine dingen die er op lange termijn niet toe doen.
 • vergeef je jezelf voor als iets niet gaat zoals je had verwacht. Je weet dat het leven met vallen en opstaan gaat en dat je groeit van de fouten die je maakt. Hierdoor vergeef je jezelf makkelijker en blijf je niet uren nadenken over hoe het anders had gekund.
 • vergeef je anderen. Doordat je dagelijks alles vanuit een breder perspectief bekijkt, zie je ook in dat elk mens fouten maakt. Hierdoor vergeef je mensen sneller en met meer liefdevolle relaties tot gevolg.
 • pieker je minder. Je bent je bewust van dat wat er in je hoofd rond gaat en weet wat je verder brengt en wat niet. Door deze bewustwording en de dagelijkse routine om alles vanuit een breder perspectief te bekijken, pieker je stukken minder.
 • leef je met meer plezier. De rust in je hoofd en nieuwe blik op het leven, zorgt ervoor dat je met meer energie en plezier je dagen doorgaat. Je straalt en geniet van elke dag!
batterij-quotes

"Het heeft mijn ogen geopend. Dit is voor iedereen die zich continu druk maakt om dingen uit de toekomst of het verleden. De challenge geeft je zoveel rust en inzichten dat ik het iedereen aan kan raden!"

Kirsten

Kirsten van den Plas

batterij-quotes

"Wat een fijne challenge. Ik kijk nu dagelijks van een afstandje naar de dingen die gebeuren, waardoor ik veel beter kan relativeren en makkelijker dingen los kan laten."

Pim Tellink

Pim Tellink

batterij-quotes

"Deze challenge heeft gezorgd voor twee grote veranderingen. Ik weet nu wat ik wel en niet kan controleren. En ik weet hoe ik goed moet omgaan met de dingen die ik wel kan controleren. Geweldige challenge!"

Imke van Bijnen

>