FullCharge

0 comments

Overtuigingen zijn dingen die je gelooft en waar jij van overtuigd bent dat het waar is. We worden allemaal geboren zonder overtuigingen, maar gaandeweg ontwikkelen we ze door ze van anderen over te nemen, door eigen ervaringen en door herhaling.

Als vroeger tegen jou vaak is gezegd dat je niet goed genoeg bent, kan dit iets zijn waar jij nu in gelooft. Het is dan een overtuiging geworden die jouw gedrag beïnvloedt. Dit komt omdat we onze eigen overtuigingen als de waarheid zien en daar dus naar gaan leven.

Belemmerende overtuigingen

In het geval van de overtuiging dat je niet goed genoeg bent, kan het je belemmeren in jouw dagelijkse keuzes. Mogelijk doe je hierdoor niet wat je diep van binnen wilt of heb je moeite met het aangeven van je grenzen.

Een overtuiging als deze, noemen we een belemmerende overtuiging. Andere voorbeelden hiervan zijn: ik kan het niet, ik ben het niet waard, ik doe er niet toe.

Het goede nieuws is dat overtuigingen jouw waarheid zijn, maar niet de daadwerkelijke waarheid. Daardoor kun je ze veranderen en zo uiteindelijk steeds meer overtuigingen creëren die je helpen in jouw dagelijkse groei naar de versie van jezelf die goed voor zichzelf zorgt, het beste uit zichzelf haalt en geniet van elke dag.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Learn more about [your subject]. Start Now!

>