geef-je-grenzen-aan-challenge
expert-fullcharge-estrella-van-toor-1

14 DAAGSE CHALLENGE

Geef Je Grenzen Aan

MET Estrella van Toor


Je grenzen bewaken en aangeven, is één van de belangrijkste routines van de versie van jezelf die het beste in zichzelf naar boven haalt. Doe je dit niet, dan leef je volgens de dromen en  doelen van anderen en ben je constant aan het pleasen ten koste van je eigen geluk. In deze challenge werk je stap voor stap naar de routine om tijdig je grenzen aan te geven en leer je hoe je over de angsten en onzekerheden stapt die hierbij opspelen.

Ergens weet je dat de manier waarop je nu leeft, niet de manier is waarmee je op de lange termijn het beste in jezelf naar boven haalt en geniet van elke dag. Je eigen grenzen voorbij lopen om anderen te pleasen, houd je misschien even vol, maar binnen de kortste keren, zal je instorten. Wij weten dat het niet langer zo kan. En diep van binnen weet jij het ook.

Jij verdient zoveel meer dan dat. Jij bent gemaakt om helderheid te hebben in wat jij belangrijk vindt. Om aan de hand daarvan keuzes te maken die goed voelen voor jou. En om hier open in te zijn tegenover de mensen om je heen.

En dat is precies wat jij met deze challenge gaat doen. Gedurende 14 dagen ga jij het aangeven van je grenzen een onderdeel maken van wie jij bent. Een routine. Hierdoor zal je steeds vaker keuzes gaan maken waar jij gelukkig van wordt en meer tijd voor jezelf overhouden!

Deze challenge is voor jou als...

 • je jezelf wegcijfert voor anderen omdat je teleurstelling wilt voorkomen
 • je niet helder hebt wat jij nu echt belangrijk vindt in het leven
 • je het lastig vindt om keuzes te maken
 • je vaak keuzes maakt waar jij diep van binnen niet gelukkig van wordt
 • je het lastig vindt om voor jezelf op te komen
 • je moeite hebt om tijd voor jezelf vrij te maken
 • je je schuldig voelt wanneer je ‘nee’ zegt tegen die beste vriendin of collega

Dit is jouw moment om te kiezen voor jezelf

Geef je grenzen aan met Estrella van Toor is een eye-opening challenge die je ware jij in jezelf wakker schudt.

In 14 dagen leer je alle ins en outs die jij moet weten en doen om zonder schuldgevoelens je grenzen aan te geven en te kiezen voor dat waar jij gelukkig van wordt. Estrella helpt je om concreet te maken wat jij belangrijk vindt in het leven zodat je vanuit daar duidelijk kunt zijn in je grenzen.

Hecht jij veel waarde aan rust? Dan is het onlogisch om de agenda bomvol te plannen en tegen elk verzoek voor een afspraak ‘ja’ te zeggen. Vind jij je gezondheid belangrijk? Dan is het onlogisch om met tegenzin die drie glazen wijn te drinken omdat je anderen niet teleur wilt stellen.

Estrella leidt je stap voor stap door de 14 dagen en voorziet je van de stappen die jij nodig hebt om van je grenzen aangeven een routine te maken. Hierdoor zal je met meer rust, zelfvertrouwen en energie door het leven gaan en genieten van elke dag!

Ontmoet de expert van deze challenge

Estrella van Toor is co-founder van FullCharge, spreker en gedrags- en mindset coach. Ze helpt je met het creëren van de juiste mindset voor verandering en weet met haar energie en passie mensen op een bijzondere manier te stimuleren in hun persoonlijke groei.

expert-fullcharge-estrella-van-toor-1

Na deze challenge:

 • geef jij je grenzen aan zonder onzekerheden of angsten. Je komt vol zelfvertrouwen voor jezelf op waardoor de mensen om je heen je accepteren om wie jij echt bent, niet om de persoon die een masker voorhoudt om iedereen te pleasen.
 • heb je helderheid in je prioriteiten. Je weet wat jij belangrijk vindt, hebt duidelijkheid in wie je bent en wat jij wilt in het leven en geeft de grenzen aan die hierbij horen.
 • maak je keuzes waar je 100% achter staat. Doordat je weet wat jij belangrijk vindt, maak je makkelijker en sneller keuzes die goed voelen voor jou. 
 • voel je je niet schuldig als je ‘nee’ zegt. Je weet dat mensen je respecteren als jij achter de keuzes staat die je maakt. Dit straal je uit, waardoor mensen jouw grenzen alleen maar prettig vinden.
 • heb je meer zelfvertrouwen. Je zit lekker in je vel, voelt je krachtig en en komt op voor dat wat jij belangrijk vindt.
 • ervaar je innerlijke rust. Doordat je niet constant aan het piekeren bent over of je iets wel of niet zal doen, ervaar je extreme rust.
 • heb je meer tijd voor jezelf. Doordat je vaker voor jezelf kiest, heb je meer tijd om je eigen dromen en doelen na te jagen.
 • ben je liever voor jezelf. In plaats van dat je anderen alleen maar aan het pleasen bent, kies je nu vaker voor jezelf. Je gaat empowered door het leven en luistert naar je eigen behoeften.
batterij-quotes

"Ik heb geleerd om mij minder te laten sturen door wat ‘moet’ en keuzes te maken welke ook bij mij passen. Dit geeft mij rust en zekerheid voor de toekomst."

Mike Valkenier

batterij-quotes

"Voordat ik deze challenge deed verplichtte ik mezelf om dingen te doen of ergens heen te gaan, ongeacht hoe moe ik was. Nu durf ik ‘nee’ te zeggen tegen vrienden, collega’s en familie als ik voel dat ik dat nodig heb en geniet van momenten waarop ik alleen ben."

Rachel 

batterij-quotes

"Ik ben me nu zoveel bewuster van mijn grenzen. In kleine stapjes heb ik dagelijks mezelf meer en meer teruggevonden. Ik kies nu voor mezelf en kan voor mijn gevoel eindelijk weer ‘ademen’. Duizendmaal dank!"

Delphine

Delphine van den Bossche

>