eet-langzaam-en-bewust-challenge
expert-fullcharge-jordy-van-toor

14 DAAGSE CHALLENGE

Eet Langzaam En Bewust

MET JORDY VAN TOOR


Ontbijten met je telefoon, lunchen achter de computer en een zak chips leegeten zonder dat je het doorhebt, dat is na deze challenge verleden tijd. Stap voor stap ga je aan de slag met het creëren van de routine om tijdens het eten niks anders te doen dan eten. Hierdoor zal je bewust genieten van iedere hap en een maaltijd of snack zien als pauzemoment in jouw dag.

We hebben allemaal wel eens momenten waarop we snel wat in onze mond stoppen omdat we ‘te druk’ zijn (in ons hoofd) om even rustig ervoor te gaan zitten. Maar als dit voor jou ‘normaal’ is geworden, is het de hoogste tijd om daar iets aan te doen.

Snel en onbewust eten heeft namelijk veel nadelige gevolgen voor je lichaam, je gezondheid en je stressniveau. Je voelt je namelijk niet alleen opgejaagd, waardoor mentale klachten toenemen, maar je vertering gaat er ook aan onderdoor.

Daarom ga jij met deze challenge van je maaltijden en snacks ultieme genietmomenten maken. Dus leg die telefoon maar weg, klap de laptop maar dicht en laat het genieten maar beginnen!

Deze challenge is voor jou als...

 • je het gevoel hebt dat je continu door moet rennen
 • je het lastig vindt om tijd vrij te maken om rustig te eten
 • je veel onrust in je hoofd ervaart
 • je je schuldig voelt als je even niks doet
 • je na het eten vaak geen verzadigd gevoel hebt
 • je 9 van de 10 keer achter een beeldscherm eet
 • je vaak tijdens het eten alweer met het volgende wat op je to-do lijstje staat bezig bent

Maak van eten een vast genietmoment

In Eet langzaam en bewust daagt Jordy je uit om van elke maaltijd en snack een genietmoment te maken.

Tijdens de jaren waarin hij mensen begeleidde om af te vallen en gezonder te eten, was dit een vast onderdeel. Je kunt namelijk nog zo gezond eten, maar als jij het binnen no-time in je mond stopt zonder dat je het doorhebt, zal je lichaam alsnog niet optimaal functioneren. Het zorgt voor onjuiste lichaamssignalen én bovenal extreme stress.

Daarom trekt Jordy je 14 dagen lang uit de dagelijkse hurry en krijg je de tips, tools en opdrachten die nodig zijn om van langzaam en bewust eten jouw standaard te maken.

Ontmoet de expert van deze challenge

Jordy van Toor is co-founder van FullCharge en spreker op het gebied van verandering en mindset. Hij deelt zijn kennis, learnings en ervaringen als (oud) leefstijlcoach en ondernemer om zoveel mogelijk mensen te helpen in het waarmaken van hun dromen en ambities.

expert-fullcharge-jordy-van-toor

Na deze challenge:

 • neem jij bij elke maaltijd en snack de tijd om ervan te genieten. Je legt beeldschermen weg, geniet van elke hap en voelt je na elke maaltijd en snack weer opgeladen om door te gaan waar je mee bezig was.
 • zie je eten als een pauzemoment in jouw dagen. In plaats van dat je continu door blijft rennen, zijn jouw eetmomenten vaste momenten waarop je even ontspant.
 • ervaar je meer innerlijke rust. Doordat je van elke maaltijd een pauzemoment maakt, geef je je brein de tijd om de dingen die je hebt gedaan te verwerken wat zorgt voor rust in je hoofd.
 • ben je meer ontspannen. Je geniet van je maaltijden, neemt de tijd om rustig te eten en voelt je niet opgejaagd. Dit gevoel wat bij de maaltijden ontstaat neem je mee in alles wat je doet.
 • voel je je sneller verzadigd waardoor je je minder snel overeet. Je geeft je lichaam de tijd om signalen over te brengen doordat je langzaam en bewust eet en luistert hiernaar. Hierdoor overeet je je minder snel en merk je het sneller op wanneer je verzadigd bent.
 • heb je minder cravings gedurende de dag. Doordat je maaltijden en snacks zorgen voor voldoende verzadiging, heb je gedurende de dag minder behoefte aan suiker- of vetrijke snacks.
 • heb je een betere vertering. Je kauwt beter en ervaart minder stress waardoor je darmen optimaal hun werk kunnen doen en je minder last hebt van opgeladen gevoelens.
batterij-quotes

"Ik zie nu in hoe belangrijk singletasken is. Het geeft zoveel rust en ruimte. Iedere maaltijd neem ik nu de tijd wat zorgt voor een ongekende rust in mijn hoofd."

Laura

Laura 

batterij-quotes

"Doordat ik langzaam en bewust ben gaan eten, ben ik ook veel gezonder gaan eten. Ik geniet nu echt van pure producten, neem de tijd voor mijn maaltijden en luister goed naar mijn lichaam."

Manon

Manon

batterij-quotes

"Het is zo belangrijk om na te denken hoe en wat je eet. Je kunt er zoveel uit leren. Ik eet nu echt zoveel rustiger en dat zorgt voor een extreem ontspannen gevoel."

Barbara

Barbra Graven

>