Creeer-ritme-en-regelmaat-challenge
expert-fullcharge-mark-schadenberg

14 DAAGSE CHALLENGE

Creëer Ritme En Regelmaat

MET MARK SCHADENBERG


Je lichaam is net als een machine met verschillende klokken en motortjes. Wanneer je door middel van ritme en regelmaat in je voedings- en slaappatroon hierop inspeelt, gaan de klokken en motortjes goed draaien, waardoor energie, innerlijke rust en balans toe zullen nemen. Dit is precies wat je in deze challenge gaat doen: je gaat routines creëren in de tijden waarop je eet en slaapt passend bij jouw agenda.

Ren je van hot naar her? Vergeet je soms te eten, waardoor je later op de dag trek krijgt in alles wat je tegenkomt? En heb je het gevoel dat je energieniveau alleen maar minder wordt?

Vandaag de dag lijkt het erop alsof niemand meer tijd heeft om even stil te staan en op adem te komen. Hierdoor vergeten we te eten, op tijd naar bed te gaan en al helemaal om hier een ritme in te creëren. Zonde, want dat is juist hetgeen waar je lichaam ontzettend veel behoefte aan heeft. Door kleine aanpassingen in jouw dagen kan je dan ook extreme verschillen maken in jouw energieniveau, waardoor alles wat je wilt en moet doen, je stukken makkelijker afgaat.

Tijdens deze challenge ga je daarom dagelijks aan de slag met het creëren van ritme en regelmaat in je voedings- en slaappatroon waardoor nieuwe routines ontstaan en je dagelijks met meer energie, innerlijke rust en balans je dagen doorgaat.

Deze challenge is voor jou als...

 • je regelmatig maaltijden overslaat
 • je last hebt van cravings
 • je vermoeidheid de laatste tijd is toegenomen
 • je de balans in je dagen bent kwijtgeraakt
 • je steeds minder slaapt terwijl je steeds meer van je lichaam vraagt
 • je geen ritme hebt in de momenten waarop je eet en naar bed gaat
 • je merkt dat zorgen voor je lichaam steeds lager op je prioriteitenlijstje komt te staan
 • je ‘s avonds moeite hebt om in slaap te komen

Rust, reinheid en regelmaat.

Wanneer je meedoet aan de Creëer ritme en regelmaat challenge, zal je niet alleen veel leren over het ritme waar je lichaam zo gek op is, maar er ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan.

Door de inzichten die Mark met je deelt omtrent het circadiaanse ritme zal er een wereld voor je opengaan. Hij deelt op een praktische en leuke manier alles wat jij moet weten en doen om de klokken en motortjes weer optimaal te laten draaien.

Als oud militair ondervond Mark tijdens zijn missies de gevolgen van slecht slapen en stress. Door zijn studie en opgedane ervaringen weet hij inmiddels als geen ander hoe het circadiaanse ritme werkt én hoe je erop in kunt spelen door kleine aanpassingen in je dagelijkse routines.

Het is tijd om te stoppen met alsmaar door rennen en de keuzes die je ritme en regelmaat verstoren onder de loep te nemen, zodat je lichaam optimaal kan presteren en jij optimaal kunt groeien en genieten.

Ontmoet de expert van deze challenge

Mark Schadenberg is oud militair en Slaapcoach. Tijdens zijn missies als militair verpleegkundige zag en ondervond hij de gevolgen van slechte slaap en stress. Deze ervaringen daagde hem uit tot de studie en praktijk om mensen te helpen van onrust naar nachtrust om zo meer uit hun leven te halen.

expert-fullcharge-mark-schadenberg

Na deze challenge:

 • heb jij ritme en regelmaat in je voedings- en slaappatroon. Goed voor jezelf en je lichaam zorgen staat bovenaan je prioriteitenlijst. Je maakt bewust keuzes en hebt vaste tijden in de momenten waarop je eet en naar bed gaat.
 • heb je meer energie. Doordat je klokken en motortjes goed werken, herstel je fysiek en mentaal beter en ga je met een volle batterij de dag door.
 • heb je minder last van cravings en overeten. Je hebt ritme in je maaltijden en maakt bewuste keuzes. Hierdoor voel je je meer verzadigd en heb je nauwelijks behoefte meer aan snacks.
 • word je uitgerust wakker. Je lichaam weet wanneer het tijd is om wakker te worden, door het ritme wat je hebt gecreëerd. Hierdoor sta je elke ochtend energiek en uitgerust op.
 • jaag je vol energie je dromen en doelen na. Je zorgt goed voor je lichaam en hebt een fijne balans in de dingen die je doet, waardoor je vol energie en focus jouw dromen en doelen na kunt jagen.
batterij-quotes

"Ik had altijd begin van de middag een dip in mijn focus en energie. Nu ik weet hoe dit komt en hier mijn keuzes op heb aangepast, voel ik me zoveel beter. Een aanrader voor iedereen die opzoek is naar mogelijkheden voor kleine aanpassingen die resulteren in meer energie."

Meerte

Meerte Koning

batterij-quotes

"Door deze challenge heb ik enorme stappen gezet naar een fijn ritme in mijn dagen. Ik heb ook echt het experimenteren ontdekt. Ik durf meer te proberen en laat steeds meer mijn eigen controle los. Hierdoor heb ik bijvoorbeeld ontdekt dat ik ‘s middags na werk sporten veel lekkerder vind en daarna nog volle focus kan studeren!"

Michelle-van-der-Gun

Michelle van der Gun

batterij-quotes

"Ik heb echt geleerd om ritme in mijn slaappatroon te creëren. Ik ga nu op een vast tijdstip naar boven, lees nog even en na een half uur doe ik het lampje uit. Ik merk dat ik bijna elke keer voor mijn wekker wakker wordt en een stuk uitgeruster ben."

Liese

Liese Remmerswaal

>