Case study Diagnostiek voor U: Keynote als aftrap voor verbinden van generaties

Geschreven door FullCharge

Industrie

zorg

Aantal medewerkers

500

Doel

versterken van verbinding tussen generaties

logo-diagnostiek-voor-u

Achtergrondinformatie

Diagnostiek voor U is een zorgorganisatie met diverse vestigingen waarbij kwaliteit, snelheid en een persoonlijke benadering centraal staan. Ze beschikken over een ultramodern laboratorium voor onder andere bloed- en urineonderzoek.

Naast laboratoriumonderzoek op het gebied van klinische chemie, medische microbiologie en pathologie, kan de patiënt bij Diagnostiek voor U terecht voor onderzoeken zoals röntgenonderzoek, radiologische echo’s, longfunctietesten, hartfilmpjes, oogonderzoek, fietstesten en zwangerschapsdiagnostiek.

Deze onderzoeken worden uitgevoerd op meer dan 50 locaties in Zuidoost Brabant, voor meer dan 400 aanvragende huisartsen en bijna 100 verloskundigen.

Uitdaging/doel

Binnen Diagnostiek voor U zijn veel collega’s werkzaam die op relatief korte termijn de pensioenleeftijd bereiken. De komende jaren zullen er daardoor veel collega’s uittreden, waardoor het aantrekken van nieuwe collega’s een hoge prioriteit wordt.

Hierdoor is het belangrijk om te kijken hoe de organisatie ook voor jonge medewerkers aantrekkelijk kan zijn en blijven.

Oplossing

Donderdag 14 maart 2024 is er vanuit Diagnostiek voor U een middag georganiseerd voor de circa 25 leidinggevenden van de organisatie met als thema ‘Generaties van nu’. De hoofdvraag van deze middag luidde:

Hoe komen we tot goede onderlinge samenwerking en verbinding met alle generaties; en daarmee ook meer werkplezier?

De middag werd afgetrapt met de keynote ‘Generaties van nu’. Tijdens deze keynote laten Jordy & Estrella van Toor, broer en zus en oprichters van FullCharge, zien hoe het tijdperk waarin we opgroeien effect heeft op onze perceptie en ons gedrag.

keynote-diagnostiek-voor-u-dopamine

Alle vier de generaties die op dit moment op de werkvloer aanwezig zijn, komen aan bod: Babyboomers, Generatie X, Generatie Y (millennials) en Generatie Z.

Daarnaast wordt er tijdens de keynote stilgestaan bij belangrijke uitdagingen van vandaag de dag, zoals toenemende mentale uitdagingen en telefoonverslavingen, en de praktische oplossingen om hier mee om te gaan.

Na de keynote hebben de leidinggevenden de inzichten besproken en een eerste stap gezet naar het vormgeven van concrete korte- en lange termijn acties om de opgedane inzichten ook daadwerkelijk te borgen binnen de organisatie.

“Het is een thema waar we vanaf nu zeker consistent aandacht aan geven. We merken ook echt dat het nu leeft onder de leidinggevenden.”

keynote-diagnostiek-voor-u-generaties

Ervaringen van aanwezigen

karin-testimonial-diagnostiek-voor-u
Irma-testimonial
marieke-testimonial-diagnostiek-voor-u

“We zien nu in dat de behoeften van millennials en Gen Z echt heel anders zijn en dat het nodig is om je als werkgever hierop aan te passen om aantrekkelijk te zijn en te blijven.”

“Ik snap nu beter waardoor veel medewerkers mentale uitdagingen ervaren en wat je kunt doen om dit te minderen.”

“Het heeft ervoor gezorgd dat ik meer begrip heb voor de jongere generaties.”

“Ik heb zelf geleerd dat fouten maken een no-go is en besef mij nu dat ik dit onbewust meeneem in mijn gedrag naar mijn kinderen en collega's.”

Jouw organisatie de volgende case study?

Wil jij de keynote ook inzetten om de verbinding tussen generaties op de werkvloer te vergroten? Klik hieronder voor meer informatie.

Gerelateerde posts

Case study De Goudse Intern: Preventieve ondersteuning binnen afdelingen

Case study De Goudse Intern: Preventieve ondersteuning binnen afdelingen

Case study Avans Hogeschool: UX team geeft prioriteit aan mentale gezondheid

Case study Avans Hogeschool: UX team geeft prioriteit aan mentale gezondheid

Case Study De Goudse: Verzekerden Mentaal Sterker Laten Terugkeren Naar Werkveld

Case Study De Goudse: Verzekerden Mentaal Sterker Laten Terugkeren Naar Werkveld
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>