Case Study De Goudse: Verzekerden Mentaal Sterker Laten Terugkeren Naar Werkveld

Geschreven door FullCharge

Industrie

verzekeraars

Opgericht in

1924

Doel

activering nieuw werkgeluk en verminderen van schadelast

de goudse verzekeringen transparant

De samenwerking

Leon van Maaren, WIA Coach en WGA Expert en collega Debby Spaargaren, Teammanager Verzuim, Reïntegratie en Advies bij De Goudse Verzekeringen, brachten in juli 2021 voor het eerst FullCharge en verzekerden samen met het doel ‘activering van nieuw werkgeluk en het, waar mogelijk, verminderen van de schadelast’.

“Na het draaien van de eerste pilot van vijf maanden werd aan de hand van positieve reacties en goede resultaten besloten om FullCharge breder in te zetten. Dit werd gedaan door FullCharge aan alle verzekerden aan te bieden die al langer in de WIA zitten of net instromen.”

goudse-leon-van-maaren

Leon van Maaren

WIA Coach en WGA Expert | De Goudse

FullCharge: Voorheen richtte FullCharge zich enkel op een preventieve aanpak. Tijdens het draaien van deze pilot kwamen we erachter dat deze doelgroep bovengemiddeld actief was en enorm gebaat is bij de inhoudelijke, maar praktische content in combinatie met een dagelijks contactmoment met de coach. 

De uitdaging

De Goudse: Vanuit de Verzuim Reïntegratie Advies afdeling maken we ons hard voor twee doelen: Waarde leveren voor de klant en schadelast verminderen. Als verzekeraar vinden wij het namelijk bijzonder belangrijk om van betekenis te zijn voor verzekerden.

Niet alleen als vangnet in lastige tijden zoals bij arbeidsongeschiktheid, maar ook door een stap vooruit te denken met betrekking tot de mentale gezondheid en de toekomst van onze verzekerden. 

“De doelen van De Goudse en FullCharge matchen enorm. Met name het helpen van de persoon in kwestie, om mentaal sterker te worden. Mocht het voor verzekerden niet mogelijk zijn om terug te keren naar het werkveld, dan is de persoon op individueel niveau wel geholpen mentaal sterker te worden. Dat is waar wij het vanuit FullCharge in eerste instantie voor doen.”

estrella-van-toor-fullcharge

Estrella van Toor

Medeoprichter FullCharge

De oplossing

De Goudse: Het kan lastig zijn om mensen in de ziektewet te helpen. Iedere persoon en situatie is bovendien uniek. Echter merken we dat mentale gezondheid een grote rol speelt bij - maar ook als oorzaak of als gevolg van - werk en/of arbeidsongeschiktheid. Mede om die reden is De Goudse destijds met FullCharge in gesprek gegaan. Zij maken het onderwerp mentale gezondheid niet alleen laagdrempelig en begrijpelijk, maar weten ook positieve verandering te realiseren op individueel niveau.

Daarnaast werkt het als verzekeraar heel goed om een externe partij in te zetten, zodat deelnemers een nieuwe, veilige en motiverende omgeving ervaren waarin vrijuit gesproken kan worden.

“In 2021 werd tijdens het kennismakingsgesprek met Estrella al snel duidelijk dat FullCharge de perfecte match is voor onze doelen. Voor ons is FullCharge het antwoord op de vraag ‘Welke duurzame oplossing helpt onze klanten verder in de richting van activering naar nieuw werkgeluk en het verminderen van de schadelast’? Ondanks de diverse achtergronden en fysieke klachten van deelnemers, is de mentale gezondheid in veel gevallen de rode draad.”

goudse-leon-van-maaren

Leon van Maaren

WIA Coach en WGA Expert | De Goudse

Wat biedt FullCharge aan verzekerden van De Goudse?

Door middel van de FullCharge App nemen de verzekerden, de deelnemers, deel aan praktische 14-daagse challenges binnen verschillende aspecten van mentale gezondheid op basis van eigen behoeften en interesses. Tijdens de challenges in de App leren deelnemers hoe bewuster te worden van eigen gedrag en mindset. Hierbij worden zij ondersteund door een FullCharge coach door middel van dagelijkse feedback.

Aansluitend hierop worden 1-op-1 videogesprekken aangeboden waarin dieper ingegaan wordt op de persoonlijke uitdagingen en bijbehorende gedragspatronen. Deze gesprekken worden gevoerd met dezelfde coach als in de FullCharge App en vinden om de week plaats.

“Elke keer als ik 1 op 1 gesprekken voer met de deelnemers, zie ik de positieve impact van coaching. Deelnemers voelen zich gezien, gehoord en komen in actie voor hun opgestelde doelen. Na afloop van een gesprek voelen ze zich lichter, gemotiveerd en dankbaar. Het maakt niet uit waar je wieg heeft gestaan of wat je functie is (geweest), elke deelnemer is een mens met een verhaal en verdient aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid.”

Floor-van-Tuijn

Floor van Tuijn

FullCharge coach

De verzekerden krijgen vijf maanden toegang tot de FullCharge applicatie. Maar liefst 85% van de deelnemende verzekerden voltooit tien 14-daagse challenges naar keuze, wat betekent dat zij de volledige vijf maanden gebruikmaken van het aanbod. Hiermee zetten ze stappen op mentaal vlak, in hun persoonlijke doelen en gericht op het oppakken/terugkeren in het werkveld.

De resultaten

Customers served! 0 % Customers served!

van de deelnemers heeft door deelname aan FullCharge een beter beeld van de mogelijkheden in de toekomst.

gemiddeld 0 %  dagen korter ziek

van de deelnemers is positiever naar De Goudse De als verzekeraar gaan kijken.

Customers served! 0 %  dagen korter ziek

van de deelnemers heeft een stap gezet richting- of is bezig in de opbouw naar het werkveld.

8.2 / 10

is het gemiddelde waarderingscijfer voor het vijf maanden programma van FullCharge.

De Goudse , waarom FullCharge?

De Goudse: De reden om FullCharge in te zetten voor onze diverse doelgroepen is het passende aanbod voor onze klanten in combinatie met de motiverende en persoonlijke benadering van de FullCharge coaches. Ook is FullCharge een ambitieus, attent en ondernemend bedrijf dat doet waar zij goed in zijn en waar wij als verzekeraar in geloven en willen meegroeien. 

“De samenwerking tussen De Goudse en FullCharge breidt zich dan ook stap voor stap verder uit. Zodoende wordt Fullcharge inmiddels ook aangeboden voor langdurig zieken, maken verschillende afdelingen binnen De Goudse er gebruik van om preventief te werken aan het verbeteren van mentale gezondheid en wordt het preventief uitgerold bij eindklanten van De Goudse.”

goudse-leon-van-maaren

Leon van Maaren

WIA Coach en WGA Expert | De Goudse

Ervaringen van deelnemers

"Het programma van FullCharge hebben enorm bijgedragen aan mijn kwaliteit van leven. Als chronisch zieke zijn dit soort stapjes een grote impact op mijn dagelijkse leven."

Chantal

"Ik zou dolgraag nog een keer deelnemen aan FullCharge. Ik heb er zoveel aan gehad."

Inge

"FullCharge kwam op mijn pad toen ik een duwtje in de rug nodig had. Ik besef nu dat het mij enorm geholpen heeft om erachter te komen wat ik belangrijk vind in het leven."

Susan

"Ik heb er heel veel aan gehad. Het was prettig communiceren met de coach en na het eerste gesprek voelde het direct vertrouwd."

William Rutten

"Door mijn deelname aan FullCharge ervaar ik weer rust, vertrouwen en perspectief. Daardoor heb ik een nieuwe hobby waar ik ook nog eens geld mee verdien. Bedankt!"

Edwin

"Floor van Tuijn heeft mij afgelopen maanden gecoacht om door een drukke tijd te komen. Het was goed om samen aan het begin doelen te stellen en hieraan verder te werken. Floor heeft haar coaching aangepast aan mijn behoeften, wat heel prettig was. Dit zowel in de FullCharge App als tijdens de gesprekken. Hierdoor heeft het mij geholpen en kan ik terugkijken op een leerzame periode!"

Leo Eijkemans

Krijg grip op psychisch verzuim met FullCharge

Benieuwd waar de kansen liggen binnen jouw organisatie om psychisch verzuim te verminderen en voorkomen? Plan hieronder een adviesgesprek.

mindset-visual-fullcharge

Gerelateerde posts

Case study Blokker: hoge deelname en waardevolle inzichten

Case study Blokker: hoge deelname en waardevolle inzichten

Case study De Goudse Intern: Preventieve ondersteuning binnen afdelingen

Case study De Goudse Intern: Preventieve ondersteuning binnen afdelingen

Case study Diagnostiek voor U: Keynote als aftrap voor verbinden van generaties

Case study Diagnostiek voor U: Keynote als aftrap voor verbinden van generaties
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>